Kaleköy gezi rehberi Antalya ve çevresine gelenlerin bir bavuludur. Çünkü bir yeri rehber eşliğinde gezmek, hem daha çok keyif verir hem de eksiksiz gezmenizi sağlar. Kaleköy’de tatilini Antalya taraflarına düzenleyenlerin mutlaka uğraması gereken bir yerdir. 

Nasıl mı? İşte tüm detaylar Kaleköy’de gezi rehberi içeriğimizde yer alıyor.

Kaleköy Gezi Rehberi

Kaleköy Antalya için şirin mi şirin bir tatil köyü. İşte bu şirin tatil köyü Kaleköy için bir gezi rehberi düzenledik. Kaleköy’de gezi rehberimiz sayesinde Kaleköy’ün nerede ve nasıl bir yer olduğu, nasıl ulaşım sağlandığı veya karadan nasıl gidilebileceği gibi detaylara yer verdik.

Bizimle birlikte Kaleköy (Simena) gezi rehberi ile yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? Hadi gezelim!

Kaleköy Nerede?

Kaleköy, Türkiye’nin en güzide şehirlerinden birisi olan Antalya’dadır. Antalya’nın Kaş ile Demre ilçeleri arasında yer alan Kaleköy, 60 metre yükseklikteki kalenin eteklerine kurulmuştur. Antalya’nın en etkileyici yerlerinden birisi olarak Türkiye’nin en çok turist çeken bölgelerinden bir tanesidir.

Kaleköy’e gittiğinizde, taş evlerin oluşturduğu dar sokaklarda yürüyüş yapabilir, geleneksel yaşam tarzını yakından gözlemleyebilirsiniz. Aynı zamanda, tarihi kalıntılar arasında dolaşırken bölgenin zengin tarihine dair izler bulacaksınız. Deniz kenarında yer alan restoranlarda oturup, taze deniz ürünlerinin tadını çıkarabilir ve muhteşem Kekova manzarası eşliğinde keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

Kaleköy’ün en dikkat çekici özelliklerinden biri de, çevresindeki masmavi deniz. Yüzme, dalış ve tekne turları için ideal bir destinasyon olan bu yer, su altındaki kalıntılarıyla da ünlüdür. Yani, burada hem tarihi keşfederken hem de denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Kaleköy Nasıl Bir Yer?

Kaleköy, trafiğe kapalı bir yerleşim yeri olup burada ne bir araç sesi ne de bir gürültü duyuluyor. Ziyaretçileri, sanki bir ütopyadaymış gibi huzur içinde hissediyorlar. Şarkılardaki gibi “bir yer bulalım dünyadan uzak” duygusunu tam anlamıyla yaşamak için ideal bir mekan.

Çoğunlukla deniz yoluyla ulaşım sağlandığı için adaya benzer bir izlenim veriyor; ancak karayolu ile de bağlantısı mevcut. Bu kendi halindeki tarihi köy, hem kültür hem doğa hem de turizmi sevenler için mükemmel bir destinasyon. Doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla insanın gözünü ve gönlünü adeta doyuruyor.

Kaleköy nasıl bir yer sorusunu daha önce giden birine sorarsanız sabaha kadar susmasını beklersiniz. Öyle eşi benzeri görülmeyen bir yer olan Kaleköy, bütün tarihi masmavi bir efektle gözlerinizin önüne seriyor.

Kaleköy’e Nasıl Gidilir?

Kaleköy, adaya benzer bir atmosfere sahip olsa da aslında karayolu ile de bağlantılı bir yer. Birçok kişi buraya yalnızca deniz yoluyla ulaşılabileceğini düşünse de, aslında belli bir noktaya kadar aracınızla gidebilir ve ardından sadece 15 dakikalık bir yürüyüşle köye ulaşabilirsiniz.

Kaleköy’e deniz yoluyla gitmek isteyenler için en yaygın yöntem, Üçağız Köyü’nden kalkan teknelere binmektir. Günübirlik tekne turları genellikle Kaleköy’de 1 saat mola veriyor. Ancak, bu eşsiz güzelliği keşfetmek için daha fazla zaman ayırmanızı öneririm; buranın doğal ve tarihi zenginliklerini doyasıya yaşamak için buna değer!

Kaleköy’e Karadan Nasıl Gidilir?

Kaleköy’e karadan çok yaklaşsanız da tam olarak gidemezsiniz. Kaleköy’e sadece tekne kiralama yoluyla gidebilir ve doyasıya gezebilirsiniz. Yat Reyonu acentesiyle en rakipsiz fiyatlarda tekne kiralama hizmeti alabilir ve Kaleköy’e gidebilirsiniz.

Kaleköy’e arabayla gidilmez sadece çok yakınına kadar arabayla yaklaşabilirsiniz. Daha sonra ortalama 15 ila 20 dakika arasında bir yürüyüş yaparak Kaleköy’e gidebilirsiniz. Üçağız köyünden kalkan tekneler ile rahatlıkla Kaleköy’ü ziyaret edebilirsiniz.

Yat Reyonu tekne kiralama hizmetiyle Kaleköy’ü gezmek için yatreyonu.com/tekne-kiralama bağlantısını ziyaret etmenizi öneriyoruz. Mürettebatlı veya mürettebatsız tekne kiralama seçeneğiyle istediğiniz yerde konaklayabilir veya mola verebilirsiniz.

Kaleköy Gezilecek Yerler

Kaleköy Simena Antik Kenti kalıntıları üzerine kurulmuş bir yerleşim alanıdır. Bu durum, burayı ziyaret edenlere hem tarihi hem de doğal güzellikleri bir arada sunuyor. Antik kalıntılar arasında dolaşmak, ziyaretçilerine geçmişin izlerini yakından görme fırsatı tanıyor. 

Kaleköy, adaya benzer yapısıyla etkileyici bir doğaya sahip. Burada, yeşilin ve mavinin buluştuğu muhteşem manzaralar eşliğinde yürüyüş yapmak oldukça keyifli. İşte Kaleköy’de gezilecek yerler:

  • Kaleköy Simena Antik Kenti

Kaleköy Simena Antik Kenti

Simena, küçük bir Likya kıyı kenti olup, M.Ö. 4. yüzyıldan günümüze kadar yerleşim görmüş stratejik bir nokta olarak dikkat çekiyor. Simena Antik Kenti, birinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescillenmiştir. 

Orta Çağ surlarıyla çevrili iç kalede, bir tapınak ve bu tapınakla bağlantılı bir stoa yer alıyor. Ayrıca kalenin içinde doğal kayaya oyulmuş 300 kişilik bir tiyatro da bulunuyor; bu tiyatro, Likya şehirleri arasında en küçük olanı olarak biliniyor.

Kent akropolü, Likçe yazıtlarıyla bezeli kaya mezarları ve su içinde kalmış lahitler ile dolu. Kıyıda sığ sularda yer alan bu lahit mezarlar, oldukça etkileyici ve fotojenik bir görüntü sunuyor. Kaleye tırmandığınızda ise sizi muhteşem bir manzara bekliyor; bol bol fotoğraf çekmeyi ve manzaranın tadını çıkarmayı unutmayın!

Kaleköy Simena Antik Kenti ziyaret ve giriş saatleri:

  • 1 Nisan – 1 Ekim açılış saati 08:00; kapanış saati 19:00
  • 1 Ekim – 1 Nisan açılış saati 08:30; kapanış saati 17:30

Simena, bir ören yeri olarak kabul gördüğü için giriş ücretlidir. Müze kart kullanarak giriş ücretini karşılayabilirsiniz ancak ücretsiz giriş yapamazsınız.

Kaleköy’de Ne Yapılır?

Eğer “Bu ufacık Kaleköy’de ne yapılır?” diye düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz! Kaleköy, huzur, sakinlik ve dinlenme arayanlar için mükemmel bir destinasyon. İşte Kaleköy’de yapabileceğiniz bazı aktiviteler:

  • Kaleye Tırmanış
  • Tekne Turları
  • Kano Kiralama
  • Ev Yapımı Dondurma
  • Tarihi Kalıntılar Arasında Yüzme
  • Kano Kiralama
  • Kaledeki Pansiyonda Konaklama
  • El Emeği Hediyelikler
  • Yöresel Ürünler

Kaleköy’e gelecekseniz kesinlikle kaleye tırmanmalı ve Simena Antik Kenti’ni keşfetmelisiniz. Tarihi kalıntılar arasında dolaşmak, geçmişe yolculuk yapmanızı sağlayacak. Kaleköy’ün karadutlarından ve frenk incirinden yapılan nefis ev yapımı dondurmalarını tatmadan dönmeyin. Bu lezzetler, tatilinize tat katacak.

Önceki Marmaris Kumlubük Koyu – Nerede – Nasıl Gidilir?