Çanak Koyu, İngiliz Limanı olarak bilinir. Bodrum’un simgesi haline gelen Çanak Koyu’nda tarih kokusuyla birlikte muhteşem manzaralar yer alır. Antik çağlardan beri stratejik öneme sahip bu koy, Türkiye’nin Muğla ili sınırlarındaki Bodrum ilçesindedir.

Türkiye’nin turizm cenneti Bodrum’da bulunan Çanak Koyu ve detaylarına daha yakından bakalım.

Çanak Koyu (İngiliz Limanı)

Çanak Koyu, Bodrum’un sembollerinden biri olan İngiliz Limanı olarak bilinir. Bodrum Kalesi’nin yanında yer alır ve etkileyici manzaraları ile dikkat çeker. Tarih boyunca stratejik bir konumda olan bu koy, birçok medeniyetin yerleşim yeri olmuş ve zengin bir kültürel mirasa sahiptir.

Bodrum’un tarihi dokusunu ve modern yaşam tarzını bir araya getiren Çanak Koyu, antik kalıntılar, restoranlar, kafeler, mağazalar ve gece hayatı ile çevrilidir. Antik kalıntıları keşfederken Ege mutfağının lezzetlerini tadabilir ve limanın turkuaz sularında deniz keyfi yapabilirsiniz.

Lüks yatların demirlediği önemli bir yat limanı olan Çanak Koyu, yatçılık ve deniz turizmi açısından da önemlidir. Tarih, kültür, eğlence ve deniz turizminin bir araya geldiği bu benzersiz destinasyon, Bodrum’un ziyaretçileri için keşfedilmeyi bekleyen bir cennettir.

Çanak Koyu Nerede?

Bodrum Çanak Koyu, Muğla il sınırları içerisindedir. İngiliz limanı olarak da bilinen Çanak Koyu, Bodrum’un şehir merkezine çok yakın bir konumdadır. Hırsız koyunun hemen batı tarafında “36°55’19”K – 28°09’25”D” GPS koordinatlarında bulunur.

Çanak koyu, kuzeye doğru girer ve batıya döner: oldukça korunaklı bir doğal yapısı bulunur. Rüzgar almaz dolayısıyla dünya bile sallansa tekneniz yerinden asla oynamaz. Girişte, Sancak tarafı en uygun noktadır. Yaklaşık 7-8 metre derinlikteki kum zeminine demir atarak rahatça konaklayabilirsiniz.

Çanak koyu adını İkinci Dünya Savaşı sırasında buraya sığınan İngiliz donanmasına ait gemilerden gelir. İngiliz gemileri, Alman gemilerine saldırırken bu koyda saklanırlardı. Hatta gemilerini ağaçlarla kamufle ederler ve Alman uçakları onları göremezdi.

Çanak Koyu’na Nasıl Gidilir?

Çanak Koyu’na Okluk Koyu’ndan devam edip, küçük Ayın Deresi ve Ayın Koyu’ndan geçerek Mal Bükü’nün sonuna kadar ilerleyerek gidilir. Koya ulaşmak oldukça zahmetli olsa da doğal yapısı itibarıyla çok korunaklı olduğu için rüzgarlara kapalıdır.

Yılın her dönemi sakin, huzurlu ve güvenli olan İngiliz Koyu, Bodrum ve Datça’nın tam ortasında kalmaktadır. Bodrum ve Datça taraflarından da İngiliz Koyuna gidilebilir. En rahat ulaşımı tekne veya yat kiralayarak sağlayabilirsiniz.

Çanak Koyu Giriş Ücreti Var Mı?

Çanak Koyu (İngiliz Koyu) yılın tüm zamanlarında ziyaretçilerini ücretsiz bir şekilde ağırlar. Çanak Koyu’na giriş ücreti yoktur ve yılın hiçbir zamanı da ücret talep edilmez. Halka açık bir alandır ve koyun keyfini çıkarmak için herhangi bir giriş ücreti ödemeniz gerekmez. 

Koy çevresinde restaurant, kafe veya market gibi alanlar bulunmamaktadır. Koya gitmeden önce gerekli ihtiyaçlarınızı almanız ve bir şey unutmamanız gereklidir. Pek çok yerde Çanak Koyu yani İngiliz Koyu’nun sosyal tesislere sahip olduğu yazsa da yakındaki köyler dışında insanlardan uzaktır.

Çanak Koyu Tekne Turları

Çanak Koyu’nu keşfetmek için mükemmel bir yol, Yat Reyonu markasının sunduğu özel tekne turlarıdır. Yat Reyonu, deniz tutkunları için unutulmaz deneyimler sunan öncü bir markadır. Çanak Koyu’nda yapılan tekne turları, muhteşem manzaralar eşliğinde keyifli bir yolculuk vaat etmektedir.

Yat Reyonu’nun sunduğu tekne turları, konforlu ve lüks teknelerde gerçekleşir. Her türlü ihtiyaca cevap verebilecek donanıma sahip olan bu tekneler, konuklarına rahat ve huzurlu bir seyahat imkanı verir. Profesyonel ve deneyimli mürettebatlarıyla, Yat Reyonu tekne turları güvenli ve keyifli bir deneyim sunar.

Yat Reyonu acentesi güvencesiyle Çanak Koyu (İngiliz Limanı)’nu gezebilir ve dilediğiniz şekilde tatilinizi geçirebilirsiniz.

Önceki Deniz Suyunun Faydaları Nelerdir? Hangi Vitaminler Var?